Nyt bekymringsbarometer

JanusCentret udgiver en ny version af bekymringsbarometeret

Bekymringsbarometret er et værktøj, der kan bruges, hvis der er tvivl om, hvordan man skal tackle, eller hvor bekymret man skal være over den adfærd, barnet eller den unge udviser.

Grøn indikerer, at barnet eller den unge udviser normativ og alderssvarende adfærd. Orange indikerer, at barnet eller den unge udviser adfærd, som kræver skærpet opmærksomhed og eventuel indgriben. Rød indikerer, at barnet eller den unge udviser adfærd, der kræver øjeblikkelig indgriben.

Identificere, vurdere og reagere

Alle har ret til at kunne udtrykke sin seksualitet. Nogen børn og unge viser seksuel adfærd, som øger deres sårbarhed eller skader andre. I disse tilfælde er det, af omsorgsmæssige hensyn, de voksnes pligt at reagere samt sørge for hjælp og nødvendig beskyttelse. I bekymringsbarometeret kan du finde eksempler på normativ, bekymrende og krænkende seksuel adfærd opdelt efter alder. Du kan ligeledes finde hjælp til, hvordan du skal identificere, vurdere og reagere på barnet/den unges seksuelle adfærd.

Test din viden online 

Med afsæt i forskellige case-eksempler har du mulighed for at teste din viden og vurdere, hvorvidt der er tale om normativ, bekymrende eller krænkende seksuel adfærd.

Læs mere her